sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Hakukoe Leppävirta 3.7. med Peppendaali..

Oltiin eilen hakuilemassa Piiparisen kans Leppävirralla.. Huh hellettä, todella kuuma päivä oli ja koiran vireys sitä luokkaa.. ;D

Tottis meni ihan ok.. Tai no ok ja ok.. Mut kuitenkin.. :D Seuraamisessa Peppi oli vähän niinku päivälenkillä, mut säilytti koko ajan minuun hyvän kontaktin.. Paikka vaa vähän vaihteli.. ;) Liikkeestä istumisessa Peppi jäi seisomaan, vaikka annoin sille apuja, eli se liike meni puuttelliseksi.. Liikkeestä maahameno sujui nätisti, luoksetulossa Peppi törmäs taas ihan vauhdilla minuun.. Heh.. Tasamaanoudon ja hyppynoudon neiti teki ihan nätisti. Estenoudossa se on ottanu tehtäväkseen kiertää esteen takastullessa, ja niin se teki eilenkin. Ja sitten eteenmeno.. Heh... Likka kyllä lähti ku nato-ohjus käskyn saatuaan, mutta pysähtyi parin metrin jälkeen, kääntyi minuun päin. Annoin uuden käskyn ni sit se otti ja läks liitämään suoraan vasemmalle päin, kaarto kyl sieltä sit eteenpäin ja loppujen lopuks ei menny kauheen pitkälle, mut tuomari silti sano et "käsky".. Mie ku sanoin käskyn ni likka painu satasta maihin.. Tuomari naurahti että "sen se osas kyl todella hyvin" ja siinä vaihees miul petti pokka.. :D Paikallaanolo meni hyvin, tosin siinä Peppi muisti että sieltä maastahan ei tarvii nousta ylös jos ei taho.. :D Pojoja tuli tottiksesta 71 eli hyväksytysti päästii jatkaa kisaa..

Esineruutu menikin sit erityisen hyvin.. Ruutu oli pellolla ja keskellä ruutua oli semmoinen metsäkumpare.. Peppi työskenteli todella nätisti ja pysyi alueella hienosti.. Se kuunteli kaiken mitä mie sille neuvoin ja oli tosi hyvin hallittavissa!! Keskeltä takaa se sitten esineen bongaskin todella nopeesti ja kiikutti sen miule. Elämänsä ekaa kertaa se luovutti esineen TÄYDELLISESTI, eli tuli miun eteen istumaan se suussa.. Ku yleensä se leikkii ruudusta tullessaan sillä esineellä ja linkasee sen miun jaloksiin, käyden ite miun eteen makaamaan ja oottamaan että heitän sille jotain... :D Pojoja tuli 29.. :D

Ja sitten hlöetsintä... :D Heh... Peppi työskenteli ihan kivasti alueella ja kuunteli minuu!! Viimekshän se pisti kisoissa ranttaliks ja juoksenteli melkei miten halus.. Mut nyt se oli koko ajan kuulolla.. Huomasin että kaksi maalimiestä se merkkas ja kävi niitten luona pariinkin otteeseen, mutta ei ilmaissut niitä.. Eli nauroin että Peppi heittäytyi mykäksi.. ;) Eli kaik maalimiehet jäi mettään ja tämä osio nollille..

Yht pisteitä tuli tasan 100... :D HAHAH!! :D

Kisan jälkeen kysyin mein kouluttajalta että oonko mie luuseri ja luovuttaja jos mie tahtosin "palata" Pepin kanssa jäljestyksen pariin... Ja vastaus oli että "et".. :) Eli kyllä meillä on nyt se lajinvaihto edessä.. Peppi on aina tykännyt jäljestää ja nyt päätin että keskityn siihen sen kanssa. Peppihän on siis perusluonteeltaan semmoinen että ei välttämäti mene vieraan ihmisen luo, ja se heijastuu hakumetsässä todella selvästi. Omalla porukalla ku treenataan ni Peppi ilmaisee ukot, mutta yksikin vieras maalimies, ni metsään jää 100% varmuudella..

(Ja kohta joku kysyy että miksi en vaihda Pepille hakumetsään rullailmaisua, niin tulin siihen tulokseen että se rullailmaisukin vaatii sen maalimiehen luona käyntiä, ja se juuri on se Pepin "ongelma"..)

Että tämmöstä tällä erää... :D Jatkoa odotellessa.. :D

2 kommenttia:

  1. Jälkimetsä on varmasti ok laji Pepille. Miksei hakukin alkaisi sujua jollakin aikavälillä, mutta ehkä jälki kuitenkin on Piipariselle sitä ominta...Hyvin kuitenkin tottis ja esineruutu meni. Tsemppiä reenilöihin.

    VastaaPoista
  2. Juu, Peppi tykkää jäljestää ja siksi tähän tulokseen tulinkin.. :)

    Kyllä myö hakukin mielessä pidetään, ja voihan se tosiaan olla et likka ens kesänä hakuilee täysiään ku eka sulattelee täs vajaan vuoden asiaa.. ;D

    VastaaPoista